Vi har tjvustartet julen!

Små (og store) KuToppen-fans strømmet til da Bing Hodneland inviterte til snikpremiere på Saga Kino.

Arrangementer

Torsdag 5. november inviterte Qvisten Animation og Bing Hodneland til visning av filmen Jul på Kutoppen. Kinosalen på Saga kino var fylt av en begeistret forsamling som tjuvstartet julen. Selveste Klara og Mosk kom også på besøk, til stor glede for de minste.

 

Traileren kan du se her.

Jul på Kutoppen er produsert av Qvisten Animation.  Dette er den andre filmen om KuToppen, som er basert på en av Dyreparken i Kristiansands attraksjoner.

 

Bykalven Klara skal feire jul på Kutoppen for første gang og har store forventninger til hva som møter henne der oppe. Skuffelsen blir stor da pappaen Mosk ikke bryr seg om jul, og ikke har gjort i stand noe som helst. Mosk blir tilkalt på måkeoppdrag, og da han blir sittende snøfast på hytta til den ufordragelige Pauline, tar Klara og bestevennen hennes, Gaute, og bestemmer seg for å lage en fantastisk jul på Kutoppen for å overraske pappaen til han kommer tilbake.

 

Men hvordan lager man en perfekt jul? På Sætra bor det en ekte juleekspert, den tverre geita Bærnt. Men Bærnt er så opptatt med sine egne tradisjoner, og å være ufrivillig vertskap for den alternative høna Chickolina, at han ikke har tid til å hjelpe Klara og Gaute.

 

Klara oppsøker i stedet fjøsnissen som gjemmer seg på låveloftet. Klara lager grøt til nissen for å få han til å hjelpe henne, men det Klara ikke vet er at Nissen blir klin kokos hvis han får grøt før julaften. Klara og Gaute må finne en måte å stoppe Nissen på før han legger hele gården i ruiner, og før Mosk kommer hjem og oppdager julekaoset Klara har stelt i stand.

Forfatter

Stine Helén Pettersen

  • partner | advokat