4. mars 2020

På utveksling i London

Bing Hodneland har et internasjonalt kontaktnettverk, og som advokatfullmektig hos oss får du mulighet til å prøve deg som «intern» hos noen av våre kontakter i utlandet, for eksempel i London. Advokatfullmektig Grete Eline Brunsvig forteller her om sitt opphold hos advokatselskapet Sheridans.

«Måneden hos Sheridans i London kan ikke beskrives med andre ord enn helt fantastisk. Oppholdet startet med et «bang» da det ble funnet rester fra en bombe fra andre verdenskrig i samme gate som advokatfirmaet og alle måtte evakueres — to dager på rad. Fortsettelsen ble like spennende, heldigvis ikke på grunn av flere bomber, men de nye utfordringene arbeidsplassen hadde å by på.

Det er gøy å jobbe på et kontor som Sheridans, et ledende advokatselskap innen influensere og underholdning, der alle ansatte er ordentlige nerder når det gjelder sitt fagområde, enten det er e-sport eller fashion. Jeg ble tatt godt imot av mine midlertidige kolleger og ble invitert med på alt fra fredagspils og pubquiz til stand up og klienters fester.

London er en stor by der det skjer mye, i løpet av den korte tiden jeg har vært her har byen vært vertskap for London Fashion Week, Vidcon London og sikkert mye mer. Bare befolkningen i selve byen er nesten det dobbelte av hele Norges befolkning, og nesten trippelt om man tar med pendlerbeltet rundt. Sheridan’s ligger optimalt plassert midt i Soho, med et drøss med restaurant, kafeer og matboder rett utenfor døren. Den norske matpakken ble fort liggende igjen i Oslo.

Det viser seg at advokatvirksomhet i London kan sammenlignes med den i Oslo. Det er avtaler å lese, motparter å krangle med og et nokså konstant drypp av telefoner og e-poster. Mens jeg har vært her har jeg fått prøvd meg på engelsk kontraktsrett og satt meg mer inn i både britisk, amerikansk og europeisk rett. Arbeidet har stort sett vært fokusert på IT og personvern, samt varemerker og forskjellige varianter av lisensavtaler. Den største utfordringen har vært å klare å holde konsentrasjonen i et rom med 50 advokater og administrasjonspersonell i åpent landskap, der kaffeskravling og telefoner tas ved pulten. Men man blir vant til det meste.

Nå vender turen hjemover igjen til Lovdata, hyggelige kolleger og kjente rutiner!»