15. oktober 2019

Cybersecurity i praksis

Det var fullt hus da Bing Hodneland arrangerte frokostseminar om IT-sikkerhet.

Syv av ti virksomheter opplevde målrettede cyberangrep i 2018. Med et juridisk landskap i endring hvor all virksomhet må dokumentere risikovurderinger og risikerer strengere sanksjoner ved brudd, kan virksomheter ikke lenger unnskyldes med manglende kunnskap. Flere av Bing Hodnelands advokater arbeider med problemstillinger knyttet til IT-sikkerhet, og bistår jevnlig klienter med dette.

Da vi nylig inviterte til frokostseminar om IT-sikkerhet, vikk vi besøk av en rekke klienter og samarbeidspartnere. Mange spørsmål rundt IT-sikkerhet sto på agendaen: Hvilke krav stilles? Hvordan kan bedrifter oppfylle slike krav i praksis? Hva er eksempler på god og dårlig IT-sikkerhet? Hvilke sanksjoner risikeres om krav til IT-sikkerhet ikke følges?

Etter kaffe og frokost ønsket advokat og partner Magnus Ødegaard velkommen og introduserte gjesteforeleser Stein Schjølberg. Schjølberg er ekspert på cybersecurity etter mange år i feltet. Schjølberg er ekspert på cybersecurity etter mange år i feltet. Han fortalte blant annet om samarbeidet med Jon Bing fra helt tilbake i 1976, og hva som har skjedd internasjonalt fra den gang til i dag innenfor dette feltet. Deretter snakket advokatfullmektig Grete Eline Brunsvig og advokatfullmektig Hermon Melles om cybersecurity i praksis.

Vi takker alle de fremmøtte for interessen!

Her er foredragene om «Cybersecurity i praksis» (nedlastbar PDF – husk å bare skriv ut sidene du har behov for).