Blogg

Hold deg oppdatert på juss i din bransje og siste nytt fra oss.

Fast Eiendom & Entreprise

Varsko til gårdeiere – ikke glem ansvar for takras

Vinteren har kommet, og nok en gang oppstår faren for takras, som kan få alvorlige personskader på tilfeldig forbipasserende. Hovedregelen er at gårdeiere er ansvarlige for å rydde taket for snø og is, slik at det ikke raser ned og skader personer eller eiendeler under bygningen.

IT & Media

Vi har ansatt to nye advokatfullmektiger

Bing Hodneland styrker bransjeteamet for underholdning.  Vi ønsker Sunniva Nicole Rebbestad og Elisabeth Skatvedt velkommen!

IT & Media

WhatsApp? Nektet registrert som varemerke

Stadig flere ønsker å verne om sitt produkt eller sin tjeneste gjennom varemerkeregistrering. WhatsApp Inc som har utviklet den populære mobilapplikasjonen «WhatsApp» er intet unntak. For å få varemerkeregistrering er det imidlertid ikke nok å ha et populært produkt dersom det ikke har særpreg. I følge Klagenemnda for industrielle rettigheter (KFIR) mangler «WhatsApp» nettopp dette.

Skatt & Avgift

Utløsning av brysomme aksjonærer

Aksjeselskaper med få aksjonærer er sårbare for konflikter mellom aksjonærene. Et anstrengt samarbeidsklima kan ha katastrofale konsekvenser for driften av selskapet. Blir klimaet tilstrekkelig surt og problemene tilstrekkelig store, kan selskapet imidlertid ha krav på å kvitte seg med aksjonæren gjennom reglene om utløsning.