Blogg

Hold deg oppdatert på juss i din bransje og siste nytt fra oss.

Fast Eiendom & Entreprise

Byggeforbud i strandsonen – finnes det likevel håp?

Det er sommersesong og fritidseiendommer langs vår langstrakte kyst blir igjen bebodd. Mange blir på nytt minnet om behovet for å bygge ut noen ekstra kvadratmeter, men de fleste har fått med seg at det er byggeforbud i 100-metersbeltet i strandsonen. Spørsmålet er om det det likevel finnes muligheter for utbygging?

IT & Media

Må jeg betale for gratisbilletten min likevel?

Den norske festivalsesongen er i full gang, noe som innebærer at det gis bort konsertbilletter og festivalpass til venner, samarbeidspartnere og ansatte som kan nyte anerkjennelsen som følger av å ha fått en «gratisbillett» – men er den egentlig gratis?

IT & Media

Vil nye opphavsrettsregler ødelegge internett?

Reglene som etter sigende skal forhindre at Facebook og Youtube er gratispassasjerer på internett er vedtatt og skal nå implementeres i norsk lovgivning. Låtskrivere, musikere, kunstnere og Tono jubler, mens polske myndigheter har allerede krevd oppheving av reglene med ytringsfrihet som brekkstang. Så hva er egentlig greia med de nye opphavsrettsreglene?

IT & Media

Vi gratulerer Hermon med publisering i Lov&Data og LoR!

Vår dyktige advokatfullmektig Hermon Melles har på kort tid fått publisert to forskjellige vitenskapelige publikasjoner.