18. februar 2022

Bing Hodneland beste firma i kategorien Media, Kultur og Sport i Advokatundersøkelsen

Bing Hodneland har fått førsteplassen i årets Advokatundersøkelse som beste firma innen kategorien Media, Kultur og Sport. Advokatundersøkelsen er bransjens egen kåring der advokatene selv stemmer frem de beste innen de enkelte kategoriene. Kategorien Media, Kultur og Sport var ny for året og inngår som en av et tjuetalls kategorier bransjen har stemt over.

 

I tillegg til at firmaer kåres, fremheves også enkeltadvokater. I årets undersøkelse ble faglederne av underholdningsavdelingen, Christian With og Stine Helen Pettersen anerkjent.

 

 

 

«Underholdningsavdelingen i Bing Hodneland har de siste årene rendyrket seg innenfor film, tv, musikk, teater og event og vi har rukket å bli det største juridiske bransjeteamet for disse bransjene i Norden. Det er veldig hyggelig at advokatbransjen også har merket seg dette og vi setter veldig stor pris på denne anerkjennelsen av oss og våre kollegaer», sier partnerne Stine Helén Pettersen og Christian With som leder avdelingen.

«Avdelingen vår er satt sammen av advokater som også selv har erfaring eller utdannelse innen underholdningsbransjen og det vi antakelig har fått anerkjennelse for er den bransjekunnskapen vi besitter i tillegg til at avdelingen holder et høyt faglig nivå», sier partner Christian With som også kom på topp i kategorien «Lovende talenter».

 

I den nyopprettede kategorien inngår også kategorien sport. Bransjeteamet for Sport ledes av partner Mathias Lilleengen som også leder Bing Hodnelands fagavdeling for medie-rett.

 

 

 

«Som en del av tilbudet til kulturbransjen, bistår Bing Hodneland forlag og bransjeforeninger med juridisk og kommersiell rådgivning. Det har vært en økende oppdragsmengde de siste årene. Vi har også utviklet en faggruppe for sports- og idrettsjus som bistår selskaper, sponsorer, utøvere, klubber, agenter og store aktører som idrettsforbund og toppklubber/idrettslag med avtaleforhandlinger, tvister og rådgivning». Lilleengen er utnevnt voldgiftsdommer for World Intellectual Property Organization (WIPO) og den internasjonale voldgiftsretten CAS, noe som har økt firmaets tvisteløsningsportefølje».